Jasper Staps

Jasper schrijft:

Eindelijk mag het wereldkundig gemaakt worden! Voor de komende 4 jaar staat het geweldige orkest van de Koninklijke Luchtmacht onder mijn leiding!!!

Super, superblij ben ik hiermee en kan niet wachten om met ze aan de slag te gaan. Eerst nog de opleiding in en dan rond half oktober voor het orkest.

 

Bestuur en leden van de Koninklijke Politiekapel Haaglanden feliciteren Jasper met zijn benoeming tot dirigent van de Koninklijke Luchtmachtkapel. Wij wensen jou net zoveel plezier en succes toe zoals jij dit had bij de Koninklijke Politiekapel Haaglanden.

 

Jasper Staps dirigent van de Koninklijke Politiekapel Haaglanden van 2005 tot augustus 2014.

Zijn muzikale ideeën en creaties staan als een huis. Hij schrijft muzikaal, inspirerend en doordacht:  arrangeur Jasper Staps. Hij schrijft arrangementen voor bigbands, symfonie-orkesten harmonie-orkesten, blazerssecties en speciale formaties. Hij schrijft arrangementen in alle mogelijke stijlen: jazz, pop, klassiek, rock enzovoort. Hij levert arrangementen aan onder andere de Marinierskapel, de Luchtmachtkapel, The Young Sinatras, Baileo Bigband, Krezip en het Ricciotti Ensemble.

Jasper Staps studeerde componeren/arrangeren/dirigeren bij Frans Elsen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Dat Jasper Staps een geboren leider is, bewijst hij als vaste dirigent van de politiekapel Haaglanden. Tevens dirigeert hij op projectmatige basis theatershows en bigbands. Jasper Staps is initiator van vele uiteenlopende bands en projecten, waaronder Theatershow ‘Rob’n Roll’, ‘Tribute to Robbie Williams’ (Ahoy) en Jazzproject ‘Kristjana Swings the Diva’s’.

Jasper Staps is van huis uit saxofonist. Hij studeerde saxofoon bij Jan Menu en John Ruocco en in 1999 studeerde hij cum laude af met een onderscheiding voor professionaliteit. Jasper Staps speelde drie keer op het North Sea Jazz Festival. Hij volgde masterclasses bij: Lee Konitz, Barry Harris, Michael Brecker, Jim McNeely en Dave Liebman. In 1999 vertegenwoordigde hij Nederland bij IASJ in Spanje.

Staps is een veelzijdig musicus. Hij speelt eerlijk, overdonderend en met volle overgave. Een begenadigd saxofonist, die speelt en speelde in diverse uiteenlopende orkesten: de bigband van vibrafonist Frits Landesbergen, de begeleidingsband van Guus Meeuwis en coverband Sweet Sensation. Ook speelde Staps met onder andere: Frank Foster, Maria Schneider, Jerry van Rooyen, Bob Florence, Joe Lovano en Bob Mintzer.

Voorjaar 2003 trad Staps samen met Michael Brecker op in het Atrium te Den Haag. Hierbij werden ook arrangementen van zijn hand uitgevoerd.

DSC_0554

Jasper Staps

jasperstaps.nl 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 18 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.