Koninklijke Politiekapel Haaglanden

 

In 1992 werden in Nederland de gemeente en rijkspolitie korpsen gereorganiseerd in politieregio’s. In Delft had de gemeentepolitie een orkest “Excelsior” en de gemeentepolitie Den Haag had een orkest genaamd “Onderling Kunstgenot”. Daar Delft en Den Haag onder de regio Haaglanden vielen was er nog maar plaats voor één orkest. Hierdoor werden de twee orkesten samengevoegd en werd er een nieuwe naam gekozen. Het orkest in Den Haag voerde de titel “Koninklijk” reeds in haar naam en het behaagde “Hare Majesteit”, op 29 november 1993 om deze titel te mogen blijven voeren. Door de toenmalige besturen werd afgesproken om de oprichtingsdatum van het Haagsche politieorkest aan te houden met als oprichtingsdatum 4 november 1903. En op deze manier ontstond de “Koninklijke Politiekapel Haaglanden”.

Inmiddels is het 2013 en is er een heel nieuw politiebestel. Door heel Nederland is er één politie. Geen gemeente- rijks- of regiopolitie meer, maar één politie. In het land zijn gelukkig nog wel  politieorkesten actief en daar is ons orkest Koninklijke Politiekapel Haaglanden er één van.

Op deze website ga ik ook nog terug in de tijd. Het is altijd leuk om oude verhalen te horen en/of foto’s te zien uit de oude tijd. Op de pagina’s Historie zal ik proberen om verhalen uit die tijd met u te delen.

 

In 1992, became in the Netherlands the municipality and gendarmerie corps reorganised in police force regions. In Delft the municipality police force had an orchestra Excelsior and the municipality police force The Hague had an orchestra Onderling Kunstgenot. Because of this the two orchestras were added and a new name were chosen. The orchestra in The Hague conducted the title Royal already in its name and it pleasured Her Majesty, on 29 November 1993 to be allowed remain conduct this title. By the then governing boards it was agreed for to apprehend 4 November 1903 the establishment date of the Haagsche police force orchestra with as establishment date. And this way the Royal Policeband The Hague became the new name.

 

 

 

Eén antwoord op “Koninklijke Politiekapel Haaglanden”

 1. Goede avond,

  Ik begrijp dat jullie een concert geven op 4 november.
  Wat leuk, wij gaan kijken of het lukt om te komen kijken.
  Groet,
  Hans de Clippeleir
  0627368220
  Hoofdweg 14 IX
  8383EG Nijensleek
  h.de.clipeleir@ziggo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.